Entengnya Windows Royale

windowsroyal

Waktu itu berangkat ke Mall Ambasador buat beli software Visual Basic Studio dan Microsoft Windows XP SP3. Setiba disana malah melihat sebuah software OS yang bernama Windows Royale, karena penasaran dengan tampilan vista-look-a-likenya disampul gw beli dehšŸ™‚

Setiba dirumah coba instal, dan hasilnya emang lebih enteng rasanya pakai OS ini. Beberapa perbedaan yg gw rasa dengan XP Pro antara lain:

1. Booting dari ROM ga pake Serial NumberšŸ™‚
Yup, no need for serial key. Tinggal set bios untuk baca ROM untuk first boot jalan deh installnya
2. Proses instalasi lebih cepat
Proses instal yang lebih cepat ini bisa berlangsung sekitar 15-20 menit (di pc gw, tau deh di pc yang laen) dibanding kalo gw install XP Pro bisa 30-45 menitšŸ˜¦
3. Adanya themes default yang memiliki visual dan icon yang bagus

Royale Zune Style

royale-zune1
Royale Element Style

royale-element-styel

Royale Aero Style

royale-aero

Royale Mac Style

royale-mac-style

Royale Vista Style, untuk yang satu ini gw anjurin pake vista themes yang laen dehšŸ˜†

royale-vista-style

Royale style

royale-style

Setelah coba pakai beberapa lama masih berasa entengnya OS ini. Dan sampe sekarang masih aman-aman aja dengan program-program lainnya.

Salah satu informasi yang gw dapet dari paman google.

The Windows Royale uses the defaults for Windows File Protection.

About Windows File Protection

WFP protects system files by running in the background and detecting attempts to replace protected system files. WFP is triggered after it receives a directory change notification on a file in a protected directory. Once this notification is received, WFP determines which file was changed. If the file is protected, WFP looks up the file signature in a catalog file to determine if the new file is the correct Microsoft version. If it is not, the operating system replaces the file with the correct version from the dllcache directory or the distribution media.

After detecting the replacement of a protected file, WFP searches for the replaced files in the following order:

1.
Search the dllcache directory.
2.
If the system was installed via network install, search the network install path.
3.
Search on the CD.

If the file is found in dllcache or the install source is auto-located, WFP replaces the file without prompting the user and moves on. If the file cannot be found, WFP displays a dialog box that prompts the user to either insert distribution media or cancel the restore operation.

WFP also logs an event to the system event log, noting the file replacement attempt. If the administrative user cancels the WFP file restoration, an event noting the cancellation is logged.

yociexp102 Rokok dulu ah.. *ngebul mode on* sambilngelamun


About this entry